SM sprint stafett

28 maj 2023

avgjort

Resultat stafett

SM sprint inviduellt

27 maj 2023

avgjort

Resultat individuellt

Välkommen till SM sprint i Lund

27-28 maj 2023

Lunds OK har som ambition att erbjuda ett arrangemang som är ROLIGT, LÄRORIKT och HÅLLBART för alla inblandade.

Anna Ljungqvist, projektledare för arrangemanget, berättar vad som är att vänta för både tävlande, publik, lundabor och arrangörer.     LÄS VIDARE

Följ tävlingarna live

Lyssna på webbradio eller titta på livestream

Lund är redo för
SM sprint 2023

📷 Per Gustås (SM sprintstafett i Linköping 2022)

 Individuella kvalet på lördagen har arena i Stadsparken. Finalen på eftermiddagen har arena på Centrala Idrottsplatsen som ligger alldeles intill samlingsplatsen där karantänen finns. Samma arena används också för publiktävlingen. Sprintstafetten på söndagen har arena i Lundagård dit löparna kommer lotsas i samlad trupp sträcka för sträcka.

Publiktävling 27 maj

Öppna klasser anmälan på plats fram till 14.00

 
 

Post-registration no later than May 25, 8 p.m

 

300 funktionärer
välkomnar dig till Lund

Under söndagen den 14 maj träffades majoriteten av de funktionärerna som jobbar med SM Sprint för gemensamma förberedelser inför tävlingshelgen.Det ska bli jätteroligt

Som tränare för Pan Kristianstad ser Susanne Barkholt fram emot årets SM Sprint i Lund. Det ska bli jätteroligt säger Susanne.

Det är ju en speciell vårsäsong i år och det här är egentligen den enda sprinthelgen. Vårt fokus ligger mycket på Swedish League, SM och stafetterna och det gäller verkligen att få in hårdare pass på hårt underlag under våren för att vara förberedd på att springa fyra sprintlopp på två dagar. Jag hoppas vi kan få två stafettlag på startlinjen, att löparna kan genomföra bra tekniska lopp och att alla är hela och skadefria efter helgen. SM är ju alltid jätteroligt, så det här är ett viktigt mål för våren.

Om SM Sprint i Skåne och Lund.

För oss i Pan Kristianstad är det extra roligt att SM Sprint går i Skåne! Vi hoppas få med många ungdomar och klubbkompisar som kan heja fram oss under helgen. Under helgen kommer Pan Kristianstads löpare själva att välja hur de bor. En del av löparna kommer att bo hemma i Kristianstad och en del kommer bo gemensamt närmare tävlingarna.

Vad tänker du om att springa ett mästerskap i centrala Lund?

Susanne som inte varit i Lund sedan hon var liten, och från besöket speciellt kommer ihåg domkyrkan, kommer tyvärr inte själv inte att vara på plats den helgen. På frågan vad hon vet om Lund svarar Susanne att det är en Universitetsstad med anor och spex.

Susanne tycker att det ska bli spännande, utmanande och roligt med ett mästerskap inne i Lund.

LÄS VIDARE…

READ ON…

Boka ert boende redan nu.

Häftigt med en sprint i en sådan anrik stad

Vi frågade August Mollén vad han har för tankar om inför 2023 och mer specifikt kring SM sprint i Lund. August Mollén tävlar för OK Denseln i Norrköping. Han bor i Göteborg där han studerar till civilingenjör och han ingår i det svenska landslaget i orientering.

Har du varit i Lund någon gång?

Nej, inte i Lund. Annars i Skåne var jag med på 3 skåningar och 1 dansk flera gånger när jag var yngre och jag har även sprungit de Swedish League-tävlingar som gått i Skåne de senaste åren.

Vad vet du om Lund?

Det jag förknippar Lund med är att det är en studentstad. Jag har flera kompisar som pluggar till läkare och jag var väl inte helt ointresserad av det själv. Man vet att det är ”fint” att studera till läkare i Lund och även svårt att komma in. Sen tänker jag att det är väl väldigt platt. Jag har en kompis som säger det, åtminstone i jämförelse med Huskvarna. 

Vad tänker du om att springa ett mästerskap i centrala Lund?

Det måste vara häftigt med sprint i en sådan anrik stad. Eftersom jag inte har varit där är det svårt att veta vad jag förväntar mig och jag har ännu inte hunnit sätta mig in i det så mycket. De tekniska förberedelserna kommer jag göra senare. I en stad av Lunds storlek tror jag att det går att få till bra tävlingar i stadskärnan, så utan att veta så mycket om tävlingsområdet tror jag det kan bli kanon.

 
 
 

Have you ever been to Lund?

 

Boka ert boende redan nu.

Tävlingsledningen

Två tävlingsledare

Jens Sörvik är en av två tävlingsledare.

Att tillsammans med övriga i ledningen och hela Lunds OK få möjlighet att arrangera SM sprint 2023 är en ära. Jag ser det som en bra möjlighet att bokstavligen få sätta Lund på kartan i orienteringssammanhang och att få visa upp vår fina sport för Lunds invånare.

Kristina Hallander Spångberg är den andra tävlingsledaren.

När frågan om vi skulle arrangera sprint SM dök upp nappade jag direkt. Lund passar perfekt för sprint. Vår klubb arrangerar många typer av tävlingar och vi har många duktiga funktionärer vilket gör det lätt att vara tävlingsledare. Att vi är två tävlingsledare som hjälps åt var en förutsättning för att jag skulle kliva på uppdraget.

banläggningen

Två kreativa banläggare

Lotta Linsefors är en av banläggarna!

Lunds Orienteringsklubb har en lång tradition av att arrangera sprintorientering i och med den årliga tävlingen Lundasprinten. Den har arrangerats på flera platser i stadens ytterområden, men vi har sparat de centrala delarna till SM. Som banläggare ska ska det bli väldigt roligt att äntligen få lägga banor i detta område.

Åsa Ericsson är den andra banläggaren.

Lund är en gammal stad som har goda förutsättningar för rolig sprintorientering. Min målsättning är att lägga banor som är kluriga hela vägen från start till mål.
Våra partners
Gör arrangemanget möjligt

LUNDS OK stolta arrangörer av SM sprint 2023