Annas tankar inför SM sprint 2023

Välkommen till SM sprint i Lund!

Lunds OK har som ambition att erbjuda ett arrangemang som är ROLIGT, LÄRORIKT och HÅLLBART för alla inblandade. Här berättar Anna Ljungqvist, projektledare för arrangemanget, vad som är att vänta för både tävlande, publik, lundabor och arrangörer.

 
 

 

 

SM-löpare

Lunds stad med sin medeltida stadskärna varvad med ny bebyggelse är mycket väl lämpad för sprintorientering och vi tror att löparna kommer tycka det är både roliga och utmanande banor. Vi uppmanar alla att planera för att resa kollektivt både till och i Lund. Bil behövs inte och alla som försökt köra bil i Lund vet att det är krångligt och bitvis omöjligt att köra genom stan.

Publiktävling

Mellan individuella kvalet och finalen ges tillfälle för orienterare i alla åldrar att tävla i SM-terrängen. Det blir en tävling med full klassindelning och lagom till att den är avslutad börjar A-finalerna.

Lundaborna

Vi hoppas boende i Lund med omnejd hjälper till att höja stämningen på stan och tar tillfället att på nära håll se sverigeeliten göra upp om medaljerna.

Arrangörerna

Genom att dela på ledarskap och att samarbeta ser vi till att värna våra ideellt arbetande funktionärer. Under resans gång kommer vi lära oss massor och utvecklas som arrangörer, samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi är mycket glada för det stöd och förtroende som vi redan i uppstarten fick från Visit Lund AB och Event in Skåne AB. Det ger oss en grundtrygghet för att våga ta på oss ett arrangemang av den här storleken.