Det ska bli jätteroligt

Som tränare för Pan Kristianstad ser Susanne Barkholt fram mot årets SM Sprint i Lund. Det ska bli jätteroligt säger Susanne.

Det är ju en speciell vårsäsong i år och det här är egentligen den enda sprinthelgen. Vårt fokus ligger mycket på Swedish League, SM och stafetterna och det gäller verkligen att få in hårdare pass på hårt underlag under våren för att vara förberedd på att springa fyra sprintlopp på två dagar. Jag hoppas vi kan få två stafettlag på startlinjen, att löparna kan genomföra bra tekniska lopp och att alla är hela och skadefria efter helgen. SM är ju alltid jätteroligt, så det här är ett viktigt mål för våren.

Om SM Sprint i Skåne och Lund.

För oss i Pan Kristianstad är det extra roligt att SM Sprint går i Skåne! Vi hoppas få med många ungdomar och klubbkompisar som kan heja fram oss under helgen. Under helgen kommer Pan Kristianstads löpare själva att välja hur de bor. En del av löparna kommer att bo hemma i Kristianstad och en del kommer bo gemensamt närmare tävlingarna.

Vad tänker du om att springa ett mästerskap i centrala Lund?

Susanne som inte varit i Lund sedan hon var liten, och från besöket speciellt kommer ihåg domkyrkan, kommer tyvärr inte själv inte att vara på plats den helgen. På frågan vad hon vet om Lund svarar Susanne att det är en Universitetsstad med anor och spex.

Susanne tycker att det ska bli spännande, utmanande och roligt med ett mästerskap inne i Lund.

Hur förbereder ni er inför mästerskap? 

Som lag förbereder sig Pan Kristianstads löpare tillsammans inför mästerskap. Vi brukar ha gemensamma onlinemöten inför Swedish League, SM och de stora stafetterna både långt innan tävlingarna där vi ser vad som väntar men även närmare när vi har mer info.

Som tränare med lång erfarenhet har du varit med på många mästerskap. Har du några tips till andra deltagare och oss som arrangörer?

Susanne tänker att det kommer att bli ett fantastiskt fint arrangemang med utslagsgivande banor och bra stämning. Som alltid inför mästerskap menar Susanne att det gäller att vara väl förberedd både som arrangör, ledare och tävlande – förberedd mindre rädd som min mamma sa :), ha en plan samt ha beredskap för att vara flexibel om det skulle behövas. Och att njuta av festen!

Lunds OK önskar Pan Kristianstad välkomna till SM Sprint samt publiktävlingen 27-28 Maj.